Ce pantofi sa porti la un interviu de angajare

Ce pantofi sa porti la un interviu de angajare

Un interviu de angajare este o oportunitate si o provocare. Iti pui la incercare abilitatea de a deschide un nou capitol al carierei tale. Indiferent de rezultat, marchezi un punct de cotitura in viata. Simpla determinare de a incepe ceva nou indica incheierea unei etape din dezvoltarea ta si totodata elanul pasului spre schimbare, de preferat in mai bine.

Este prilejul perfect sa te exprimi pentru a face o impresie. Expresia inseamna categoric adevar, iar atunci cand ceea ce tu exprimi vine in intampinarea cerintelor celui caruia te adresezi vei face o impresie favorabila. Asadar nu are rost sa te straduiesti sa apari altfel decat esti. Vei crea impresii si asteptari false, bineinteles si in functie de perspicacitatea si expertiza celor care te intervieveaza. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa tintesti postul potrivit pentru tine.

Pune continutul in valoare

Exista totusi cateva reguli generale de bun simt referitoare la modul cum te prezinti la un interviu de angajare. Nu se bifeaza impresia artistica si nici exagerarile. Iar asta include si tinuta. Tine-o in frau, ca sa poti da frau liber altor valori sa se desfasoare.

Nu e nicidecum vorba de un frau rigid. Mai degraba, ar trebui sa reglezi elementele tinutei tale in asa masura incat sa capete calitatea de a pune perfect in valoare ceea ce vrei sa exprimi. Cadrul e facut sa aduca intotdeauna in prim plan continutul.

6e1d1fa38a90f641d52b4bfe1d06e480

Pantofii la un interviu de angajare

Incaltamintea poate constitui un astfel de cadru foarte puternic. Tocmai de aceea trebuie aleasa cu grija. Iata in continuare cum trebuie sa arate pantofii pe care sa-i porti la un interviu de angajare.

Pantofi linie pura

Sunt de preferat pantofii celorlalte tipuri de incaltaminte. Sa spunem ca ghetele ar putea fi acceptabile in masura in care pastreaza simplitatea liniei si a stilului. Este valabil si pentru pantofii semi-deschisi, cu conditia sa nu aiba calcaiul si varfurile decupate. Oricum e de retinut ca un interviu de angajare se va desfasura mult mai relaxat pentru tine in pantofi decenti, linie pura.

christianlouboutin-uptown-3160658_pk1a_1_1200x1200_1458660601

Impecabili

Asigura-te ca pantofii pe care-i incalti sunt in perfecta stare, curati, impecabili. In primul rand asta demonstreaza consideratie atat fata de propria persoana cat si fata de persoanele din fata ta. De asemenea, induce ideea ca ai o gandire clara si organizata. Mai mult decat atat, este un exemplu de cauza si efect pus cu succes in practica. Ordinea obiectelor din jurul tau, in cazul in speta de pe tine, iti va ordona gandurile in aceeasi cheie.

NU nou-nouti din cutie

Un interviu de angajare nu este sub nicio forma ocazia potrivita sa incalti pentru prima oara o pereche de pantofi. Cel mai probabil se va vedea. Vor sari in ochi sa sperie interesul privitorului de la ceea ce conteaza la tine. Chiar mai mult, cu pantofi nou-nouti abia scosi din cutie risti sa pici in ridicol. Si risti si o jena fizica care ti-ar putea da peste cap intreaga evolutie in timpul interviului.

Clasici

Este de asemenea important sa tii cont de gradul in care se raporteaza ceea ce porti in picioare la trenduri. Ideal ar fi ca pantofii sa fie moderat in pas cu moda sau chiar piese clasice. Prezenta ta la un interviu de angajare nu este o etalare a ultimei mode. Doar daca nu, sa zicem, te afli acolo pentru o pozitie in marketing si gasesti ca acesta ar fi un mod original de a exprima un punct de vedere pertinent. La fel, daca scopul este sa obtii angajarea intr-un post care tine de design, de orice fel ar fi acesta, ai putea purta ultimul strigat in stil, dar nu fara a adauga totusi o nota personala. Ar putea fi un detaliu ornamental ori chiar modul in care pasesti in acele incaltari. Paseste cu naturalete si in acelasi timp cu o atitudine care sa exprime un punct de vedere.

NU demodati

Cu toate acestea, nu e indicat sa optezi nici pentru extrema cealalta. Deci nu purta pantofi complet demodati. Doar daca nu, iarasi, este un artificiu prin care faci o declaratie pertinenta. Iar aceasta in cazul in care postul ravnit are de-a face cu arta, creativitatea, ori umorul. Chiar si asa risti foarte mult. Artificiul ales poate sa fie un bilet castigator sau perdant.

Combinatia potrivita stil-culoare

Stilul si culoarea pantofilor pe care-i porti la un interviu de angajare trebuie sa-ti reflecte personalitatea si sa fie in armonie cu celelalte elemente ale tinutei. Insa mai important decat orice, ar trebui sa se imbine perfect pentru a te promova drept o persoana care rezoneaza cu postul pus la bataie. Nu trebuie sa mergi pe tocuri exagerat de subtiri sau inalte si nici sa faci parada de culori tipatoare, asta e clar. Exista insa modalitati rafinate de a nuanta un pic lucrurile cu aromele si piperul care consideri tu ca ar fi pe placul angajatorului. Iar una dintre acestea este abilitatea de a alege combinatia potrivita intre stil si culoare a pantofilor tai.

home_01_over-1

Fara ornamente

Ca o ultima nota, insa nu mai putin importanta, as mentiona ideea ca infloriturile si ornamentele nu exprima putere. Dimpotriva, sunt un semn al neputintei si al dorintei de a te agata de orice pentru a-ti atinge un scop.

Felul cum te simti si pasesti in pantofi este acela care poate face o declaratie adecvata de putere in numele tau. Adecvata inseamna ferma, insa nicidecum coplesitoare.

About the author

Scriitoare Solara care umbla pe partea intunecata sa aduca secrete ale mintii in lumina, in romane cu tenta psihologica si elemente de romance. Next Woman blogger iti arata sa lucrezi cu puterea sinelui pentru a ramane tanar, in articole despre silueta, incredere si magnetism.