Poti imbunatati calitatea somnului prin Tapping

Poti imbunatati calitatea somnului prin Tapping

A-ti imbunatati calitatea somnului este lucrul cel mai bun pe care-l poti face daca nu te trezesti dimineata cu cheful acela nebun de a relua rutina zilnica. E adevarat, si rutina ar trebui sa sufere ceva schimbari din cand in cand, dar despre asta vom discuta alta data. Lipsa de energie si somnolenta in timpul zilei, dificultatile de concentrare, un ten deshidratat si tern, o piele iritata sunt alte cateva indicii ca trebuie sa faci ceva pentru a-ti imbunatati calitatea somnului.

A imbunatati calitatea somnului inseamna a imbunatati calitatea vietii

Studiile stiintifice se apropie din ce in ce mai mult de un adevar pe care probabil l-ai descoperit deja singur: somnul de calitate iti asigura o stare generala de sanatate, o atitudine pozitiva in societate si la locul de munca, te ajuta sa-ti imbunatatesti competentele de comunicare, dar si felul cum arati. Eu una am simtit toate acestea pe pielea mea, ca sa zic asa. Asadar fa tot ceea ce-ti sta in putinta pentru a-ti imbunatati calitatea somnului pentru o sanatate mai buna, pentru succes pe plan profesional si personal, dar si daca vrei sa traiesti mai mult.

Intotdeauna am fost de parere ca somnul este cea mai buna masura profilactica impotriva starii de boala, cel mai bun tratament complementar in vindecarea oricarui tip de afectiune, factorul nr. 1 pentru tinerete, succes si frumusete.

EZ3A5650_web

Poti imbunatati calitatea somnului prin Tapping

De aceea, cand am descoperit metoda tapotarii, tapping, numit si EFT – Emotional Freedom Technique (Tehnica Eliberarii Emotionale), am fost interesata in primul rand sa o aplic pentru a combate insomnia si a imbunatati calitatea somnului. Este o tehnica de eliberare emotionala pentru relaxare si totodata o metoda alternativa si complementara de tratament. Am explicat in articole anterioare cum functioneaza tapotarea si de ce este atat de eficace.

Tapotarea poate fi folosita cu succes pentru a imbunatati calitatea somnului. Este o metoda prin care te adresezi unei sectiuni primitive a creierului, cerebroamigdalele. Acestea constituie centrul reactiilor noastre in situatii de criza, numit si centrul reactiei de tip ‘lupta sau fugi’, precum si depozitul memoriei noastre emotionale. Prin tehnica tapotarii problemele se rezolva la acest nivel, fara prea mult efort constient din partea noastra. Singurul nostru efort implica tapotarea, rostirea unor mantre, respiratia profunda si intr-o mica masura vizualizarea. Prin tapotare pe unele puncte energetice si prin respiratie profunda este stimulat sistemul nervos parasimpatic, iar reactiile de tip ‘lupta sau fugi’ sunt automat blocate. In consecinta, mintea se calmeaza, iar muschii se relaxeaza, inclusiv muschiul cardiac. Aceasta stare faciliteaza instalarea somnului.

Utilizand metoda tapotarii se actioneaza direct asupra sursei durerii sau oricarui aspect care trebuie indreptat. Astfel sunt anihilate cauzele, nu numai efectele lor. De fapt aceasta este cea mai buna solutie pentru orice problema, si singura de durata.

Tapotarea m-a ajutat sa-mi reglez somnul

Persoana pe care am aplicat prima data tapotarea am fost eu insami. Am descoperit aceasta tehnica exact cand treceam printr-o perioada cand adormeam foarte greu in fiecare noapte. Dupa cum se spune, nimic nu este intamplator. Am folosit o procedura pentru inducerea somnului si a dat roade. A fost ca un miracol la inceput, dar in curand m-am obisnuit cu rezultatele aproape instantanee ale acestei metode.

De atunci am tot studiat tapping-ul si am ajuns sa-mi creez propriile proceduri, adaptand seriile de tapotari insotite de mantre la diverse tipologii de persoane si avand in vedere scopuri specifice. Pana in prezent m-am axat pe rezolvarea problemelor legate de stres, somn, autocunoastere si incredere de sine. Le-am aratat celor pe care i-am ajutat cum sa-si aplice singuri procedurile.

Adevarul este ca oamenii tind sa uite sa se mai ajute singuri odata ce sunt lasati pe cont propriu. Insa sunt sigura ca tu vei aplica prima procedura pe care am de gand sa ti-o daruiesc in curand ori de cate ori vei avea nevoie de ea. Va fi o procedura de tapotare pentru a-ti imbunatati calitatea somnlui.

About the author

Scriitoare Solara care umbla pe partea intunecata sa aduca secrete ale mintii in lumina, in romane cu tenta psihologica si elemente de romance. Next Woman blogger iti arata sa lucrezi cu puterea sinelui pentru a ramane tanar, in articole despre silueta, incredere si magnetism.