Cum sa-ti scrii agenda de fitness inteligent

Cum sa-ti scrii agenda de fitness inteligent

Sa-ti scrii agenda de fitness inteligent a devenit un motto al zilelor noastre. Reflecta o mentalitate si o atitudine in tendinte.

Mersul la sala devine o obisnuinta, te antrenezi ca sa fii permanent in forma, insa cauti sa o faci cu cap, pentru rezultate constante si sigure. Te aliniezi de fapt trendului firesc al vietii: evolutia.

Sugestii pentru agenda ta de fitness inteligent

De ce nu ai adopta si tu acest motto, chiar azi?

Ai putea incepe prin a-ti fixa in agenda primele sedinte de antrenament. Apoi mergi la sala. Numai asa iti vei modela o mentalitate pro-fitness.

Insa cel mai important element al motto-ului iti indica sa actionezi inteligent.

Remodelarea corporala este o chestiune personala. Esti doar tu, vointa ta si propriul tau corp. O intreprindere indrazneata in care, din fericire, ne angajam din ce in ce mai multi in zilele noastre. Bravo noua.

Cumpatare

Cu toate acestea, numai cumpatarea este garantul consecventei si al durabilitatii. Asadar scrie-ti agenda de fitness inteligent daca vrei ca eforturile tale sa dea rezultatele asteptate.

Photo by Andrea Piacquadio – Pexels

Consulta un specialist

Consulta un medic inainte de a incepe un program de antrenament si ori de cate ori consideri ca ar trebui. De exemplu, cand nu gasesti o explicatie logica la o stare prelungita de oboseala sau extenuare fizica. De asemenea, cand ai probleme cu respiratia sau simti ca exercitiile fizice iti obosesc inima. Mergi la doctor si cand ai probleme cu incheieturile sau dupa accidentari, cum ar fi entorsele.

Urmeaza intotdeauna recomandarile specialistului.

Adapteaza

Adapteaza durata si intensitatea exercitiilor la capacitatile fizice ale corpului tau. Daca ai un program fix de urmat, uita de el cand simti ca ceva nu este in regula. Fii intelept si creativ pentru a-l reajusta, cel putin pentru sedinta respectiva, daca nu in totalitate.

De ce nu, construieste-ti un program personalizat. E cea mai tare dovada de fitness inteligent.

Fitness inteligent - adapteaza; Mature woman (50s) in health club, lifting weights.

Fa pauze scurte in timpul antrenamentului ori de cate ori simti nevoia. Intrerupe-l, daca trebuie. Il vei relua data urmatoare.

Ofera-i organismului cele necesare

Oxigen

Invata cum sa respiri corect si coordoneaza-ti intotdeauna respiratia cu miscarile corpului. Tu esti un univers care se dezvolta in armonie perfecta.

Hidratare

Da-le creierului si corpului tau apa indeajuns. Hidrateaza-te corespunzator in fiecare zi si nu uita sa bei apa inainte, in timpul si dupa antrenament. Asta ar insemna in jur de 2l zilnic, din care cam un litru in timpul sedintei la sala.

Fitness inteligent - hidrateaza-te; Portrait of cute young woman with water bottle in hand and towel around her neck

Alimentatie

Nu te duce la sala cu stomacul plin. Nu ar trebui sa mananci nimic cu cel putin trei ore inainte.

In fiecare zi de antrenament, hraneste-ti corpul cu destule proteine, putina grasime sanatoasa (e.g., ulei de masline, peste gras, oua) si verdeturi.

Mentine-ti mintea fericita. Este placut sa te recompensezi cu o masa imbelsugata dupa efortul depus. Sau asa-numitul ‘cheat meal’, daca urmezi si o dieta de slabit. Planificarea acestui festin iti va pastra mintea pro-sala. Cu siguranta vei iesi pe usa si te vei indrepta intr-acolo, unde vei lucra intr-o veselie pana la finalul sedintei de fitness.

Pentru a evita depunerea nutrientilor sub forma de grasime, nu manca aceasta masa bogata mai devreme de o ora dupa antrenament. Iar pentru a construi masa musculara, aceasta trebuie sa abunde in proteine de calitate (e.g., vita slaba, piept de pui sau curcan) si sa fie consumata pana-n trei ore de la incheierea sedintei la sala.

Daca in ziua respectiva mananci fructe, consuma-le ori dimineata, ori dupa antrenament. Incepe cu acestea, apoi mananca celelalte alimente.

Somn

Asigura-ti suficiente ore de somn de calitate in fiecare noapte. Incearca sa nu scurtezi niciodata perioada de timp necesara creierului si intregului corp sa-si indeplineasca uimitoarea activitate nocturna de auto-conservare si reconditionare. De regula sunt necesare cel putin 7 – 8 ore pe noapte.

Beautiful woman exercising at the fitness gym

Antrenament de fitness inteligent

Antrenamentul tau de fitness inteligent ar putea combina genuri de exercitii: cu greutatea corpului, pe aparate, cu greutati.

Iti sugerez sa introduci si elemente de Pilates si Tae Bo pentru intarirea musculaturii, echilibru, flexibilitate si agilitate. Le poti integra in programul tau de antrenament sau le poti executa in timpul pauzelor dintre exercitii.

Fitness inteligent - combina; ciruit-two-squat-sidekick

Nu uita sa faci scurte reprize de intindere musculara inainte si dupa ce lucrezi o anumita parte a corpului. Acest lucru asigura flexibilitatea si tonusul muschilor implicati in executia exercitiilor si este o metoda buna de a elibera tensiunea musculara dupa aceea.

Fitness inteligent - stretching; Two women Working Out In Gym

In pauza de minimum doua minute dintre exercitii, poti sa te relaxezi cu respiratie controlata timp de cca 30 secunde si cu exercitii de intindere musculara si flexibilitate a articulatiilor timp de 30-60 secunde.

In timpul ramas poti executa cateva manevre pentru mobilitate si agilitate (30-60 secunde).

Nu uita de cumpatare!

Prelungeste pauza daca simti nevoia sau pur si simplu iti face placere sa extinzi un pic oricare dintre tipurile de exercitii de relaxare.

About the author

Scriitoare Solara care umbla pe partea intunecata sa aduca secrete ale mintii in lumina, in romane cu tenta psihologica si elemente de romance. Next Woman blogger iti arata sa lucrezi cu puterea sinelui pentru a ramane tanar, in articole despre silueta, incredere si magnetism.