Cum functioneaza TAPPING si cum te ajuta

Cum functioneaza TAPPING si cum te ajuta

Tapping sau EFT – Emotional Freedom Technique (tehnica de eliberare emotionala) este o tehnica relativ noua care te poate ajuta sa rezolvi diverse probleme. Tappping functioneaza pe acelasi principiu ca acupunctura si presopunctura, numai ca acele sau presiunea sunt inlocuite de batai usoare, sau tapotare. Tapotarea foloseste de asemenea mantre si, intr-o anumita masura, vizualizarea.

Ce poate rezolva tapping, sau tapotarea

Tapotarea poate fi folosita sa rezolve probleme ca stresul, durerea, dereglari ale somnului, dereglari de nutritie, depresie, fobii, dependente si multe altele. Aceasta tehnica functioneaza de asemenea foarte bine cand avem nevoie sa degajam energiile negative acumulate, sa dezvoltam increderea de sine, sa sporim stima de sine, ori sa capatam claritate asupra unor evenimente din trecut, ceea ce, cu timpul, ne va ajuta sa scapam de unele surse ascunse de durere, fie fizica, fie mentala.

Iata si un benefic ‘efect secundar’: tapotarea te ajuta sa-ti intelegi mai bine corpul si nevoile sale, sa-l iubesti si sa-l respecti, ceea ce va duce in cele din urma la un stil de viata mai sanatos.

Tapping, sau tapotarea, chiar functioneaza

Tapping, sau tapotarea, functioneaza in primul rand pentru ca se adreseaza cauzei problemelor. Aceasta metoda te ajuta sa treci dincolo de durere, fie ea fizica sau mentala, sa ajungi la sursa acesteia si sa actionezi direct asupra ei. Este singura modalitate de a rezolva o problema. De aceea tapotarea este atat de eficienta.

De multe ori tapotarea functioneaza mai bine decat alte tehnici complementare si alternative cum ar fi meditatia, yoga, reiki, masajul, terapia prin muzica sau aromaterapia. Este o metoda cu adevarat simpla pe care poti invata sa ti-o aplici singur, daca vrei.

Cum functioneaza tapotarea

Ceea ce faci efectiv cand aplici tapping-ul este sa tapotezi cu buricele degetelor, de regula ale celor mijlocii si aratatoare, anumite puncte de pe meridianele energetice ale corpului, puncte folosite si in acupunctura si presopunctura. In timpul tapotarii, pronunti secvente specifice de cuvinte in legatura cu problema pe care doresti sa o rezolvi. Prin batai usoare pe punctele energetice se activeaza propriile puteri vindecatoare ale corpului, in timp ce rostirea cuvintelor cheie intr-o anumita succesiune va face ca aceste puteri vindecatoare sa se concentreze pe problema in cauza.

Iata cum functioneaza tapotarea. Aceasta tehnica face apel la o sectiune primitiva a creierului uman, amigdala, responsabila de reactiile noastre in situatii de criza. De aceea mai este numita si centrul reactiei ‘lupta sau fugi’. Este de fapt vorba de un  organ pereche, doua mici formatiuni de tesut nervos in forma de migdala, situate in lobii temporali ai creierului: o amigdala in lobul drept, iar cealalta in cel stang. Perechea de cerebroamigdale este parte a sistemului limbic, responsabil cu emotiile noastre, instinctele de supravietuire si memoria.

Cerebroamigdalele, aceste mici formatiuni din creierul nostru, constituie cheia modului in care percepem emotii ca teama, mania, sau tristetea, pecum si centrul de control al reactiilor noastre cand suntem in pericol. Pe langa indeplinirea acestor roluri, cerebroamigdalele sunt si depozitul nostru de memorii ale unor evenimente si emotii din trecut. Stocarea acestora ne permite sa recunoastem usor situatii similare ori de cate ori le intalnim si sa reactionam in consecinta. Este ceea ce eu numesc ‘egouri provizorii’, transformate in egouri prin repetarea unor experiente de viata similare.

Awesome-Beauty-Blue-Eyes-Girl-Beautiful-Wallpapers

Tapotarea functioneaza impotriva amintirilor toxice

De multe ori amintirile, fie ele placute sau nu, ne pot impiedica sa traim pe deplin prezentul. As putea spune ca unele, in functie de pregnanta lor, sunt chiar toxice. De exemplu, amintirile placute ale unei relatii din trecut pot bloca deschiderea noastra spre o relatie noua, iar amintirea neplacuta a unui incident ne poate marca atat de mult incat poate da nastere unei fobii. Mai mult decat atat, putem sa dezvoltam reactii-sablon – sentimente, stari de spirit si chiar reactii fizice. Aceste sabloane comportamentale, care uneori se transforma in egouri, duc la reactii neadecvate ori exagerate, sau la suferinta gratuita.

Prin tapotare pe puncte de pe meridianele energetice accesam emotii din trecut, sabloane comportamentale, egouri, surse ale unor frustrari ale noastre, ale unor temeri si fobii aparent inexplicabile, ori ale unor dependente, precum si nestiute surse de stres sau depresie. Cheia este exact in acea parte a creierului nostru unde se afla sursa tuturor acestor sentimente si reactii.

Tapoteaza ca sa te eliberezi de trecut si sa fii tanar din nou

Iti adresez invitatia de a tapota pe viitor impreuna cu mine pentru a adormi cu usurinta si a-ti imbunatati calitatea somnului, pentru a capata mai multa incredere de sine, dar si pentru a trece peste emotii negative sau amintiri obsedante ale unor relatii din trecut. Tapoteaza cu mine ca sa te eliberezi si sa deschizi un nou capitol in viata ta.

De ce-ai face asta, poate te intrebi. Ca sa intineresti, acesta este raspunsul. A-ti pastra tineretea sau, si mai bine, a intineri pur si simplu, este o solutie simpla la majoritatea problemelor de sanatate si cheia unei vieti fericite.

About the author

Scriitoare Solara care umbla pe partea intunecata sa aduca secrete ale mintii in lumina, in romane cu tenta psihologica si elemente de romance. Next Woman blogger iti arata sa lucrezi cu puterea sinelui pentru a ramane tanar, in articole despre silueta, incredere si magnetism.