Trump blocheaza un business de tinerete extinsa

Trump blocheaza un business de tinerete extinsa

Dupa un Craciun politic, ma gandeam sa ma intorc la business-ul meu: sanatate, tinerete extinsa, frumusete si fitness. Da’ de unde! Trump nu ma lasa.

De o condescendenta cordiala, imaginea alburie si inalta a lui Trump persista intr-un ungher al mintii mele. De acolo vocea lui ba se pierde-n pasi mici, ba revine sonor, apasat, din ce in ce mai aproape.

Dar cine se tot tine de giumbuslucuri dintr-astea in mintea mea, ca doar n-am avut si nu am nicio apasare cu Trump.

La ce te gandesti?

Cu vreo luna in urma, am simtit un impuls sa raspund la intrebarea aceasta de pe Facebook. Ma gandesc la Trump, am raspuns eu sarcastic atunci. Sarcasmul era indreptat asupra compatriotilor mei care se tot perpeleau pentru soarta Americii. Ce-or sa faca americanii, bietii de ei? Si cum o sa se schimbe lumea cu Trump? Iar toate acestea in timp ce propria noastra tara se transformase intr-un ring de circ pentru fauna politica autohtona.

Ei bine, ieri m-a incercat din nou tentatia de a raspunde la acea intrebare. La ce ma gandeam? La Trump, bineinteles. Insa de data aceasta am avut intermediari clari. Luptatori in carne si oase care au iesit sa se bata la scena deschisa. O lupta pe viata si pe moarte.

Agentiile de securitate au dat pe dinafara de agenti secreti si spioni dubli care-si incruciseaza zilele acestea spadele in arena publica. Fiecare combatant e o hidra cu nenumarate capete. Nu e domeniu de activitate ori putere a statului care sa nu fi pompat otrava in venele acestor creaturi monstruoase. Partidele politice, Parlamentul, sistemul de justitie, guvernele succesive, mass media, comunitatea de business si toate serviciile secrete. Tot soiul de ofiteri si agenti, dubli, multipli, sub acoperire, vechi si noi, au coborat in ring sa se bata.

Vreme rece din vest

De aceea s-a schimbat treaba. Monstrii acestia sunt cei care-mi starnesc gandul la Trump. Trump, puternic si impasibil, imi zambeste ghidus.

Unul dintre ei este Sebastian Ghita, o cartita care a spalat putina. Ma gandesc la el chiar si atunci cand nu ma aflu in fata televizorului. Altfel a-i spune ca imaginea lui s-a transformat in screensaver. Serialul lui de dezvaluiri curge non-stop pe ecrane.

Zambetul lui Trump, rece ca gheata, cold, cold smile, dar si vremea rece de afara, imi sulfa in minte numele Cold-ea. Florian Coldea, seful operativ al SRI. Si ma gandesc si la Condrea, omul de afaceri-agent sub acoperire eliminat acum sapte luni. Privirea cu care a iesit Ghita pe post la vremea aia, felul cum ii tremura vocea, nu ma lasa in pace. Era speriat de moarte, Ghita. Atunci a fost momentul cand s-a dat de o singura parte si a intrat intr-o noua schema.

Dar unde e rolul lui Trump?

Cu aceasta ultima lovitura de agentura, mintea mea a primit un proaspat restart. Multe nume s-au asezat astfel fix in schema, mai clar ca lumina zilei. Da, mi-a fost pe dat prezentat tabloul extins cu toate increngaturile de retele. De acolo imi pulseaza continuu in memorie, cu valoare adaugata, nume ca Dincu, Maior, Ponta, Pop, dar si o intreaga galerie de parlamentari si alti politicieni, vechi si noi. Ca sa nu mai spun de foarte populari jurnalisti, istorici, sociologi si comentatori politici.

Stie subconstientul meu ce stie. Stie mai bine. Vechea Securitate a infrant mai noile servicii de securitate. A primit un proaspat restart.

Dar unde e rolul lui Trump in toata afacerea asta? Ei, unde? In subconstient.

Ceva de ras

Iata si ceva de ras. In timp ce sunt rasturnate toate pietrele din lume in cautarea agentului fugar Ghita, televiziunea pe care o controleaza transmite incontinuu casetele video pe care el le tot trimite la redactie. E cusut cu ata de un alb din ce in ce mai batator la ochi. Serialul ‘Ghita’ e doar parte a unui show subversiv bine scris, bine regizat si bine jucat. Dar si bine interpretat!

Ceva de plans

In final, ceva de plans. Pe acest fundal turbulent, cei mai mareti invingatori electorali din istoria recenta a Romaniei sunt in turneu cu galetusa de lacrimi prin toate studiourile de stiri. Confruntati cu atatea obstacole si amenintari, singura lor speranta ramane mass media. Mass media care i-a adus la putere. Nu-i asa ca-i patetic?

About the author

Scriitoare Solara care umbla pe partea intunecata sa aduca secrete ale mintii in lumina, in romane cu tenta psihologica si elemente de romance. Next Woman blogger iti arata sa lucrezi cu puterea sinelui pentru a ramane tanar, in articole despre silueta, incredere si magnetism.