Auchan Vitan Bucuresti, stiintifico-fantastic

Auchan Vitan Bucuresti, stiintifico-fantastic

Auchan Vitan Bucuresti are multe departamente cu care sa-si faca clientii sa se simta bine. Unul dintre acestea este bufetul cu mancaruri proaspete. Unii se infrupta din ele chiar acolo pe loc, altii isi asigura un mic festin la pachet. Daca nu ai prea mult timp, ori pur si simplu iti face cu ochiul ceva, te asezi frumos la randul din fata standului cu bucate ca la mama acasa, preparate la foc continuu in bucataria de la Auchan Vitan. O adevarata sursa de fericire, nu alta.

Scriu acum mai mult ca sa pamfletaresc si sa-mi mai sting jarul pe care m-a pus tura de ieri dupa-amiaza de la raionul cald din Auchan Vitan. Cu toate acestea, tot ceea ce va voi impartasi in continuare este adevarat, cum sa va spun, la punct si virgula, la exclamare si intrebare, la cald si rece. Pentru ca asa m-au jucat. Luati, daca vreti, ceea ce veti citi ca pe un raport factual, stiti voi, cam ca o declaratie la politie.

Confuzie la Auchan Vitan Bucuresti

Ca gustare, eu una primesc mereu un fel de rabdari prajite. Atentie, totul are legatura cu focul acolo! Ei bine, rabdarile astea vin cu sos de confuzie la pachet. Am intotdeauna sentimentul ca astept ca proasta la randul gresit. Cand imi vine, in sfarsit—ei, nu chiar focul iadului—randul si deschid gura infometata sa spun si eu ce doresc, servitoarea de la tejghea, asistenta de stand, sau cum s-o fi numind politic corect, ma ignora. In engleza, job-ul este denominat “counter server”.

Asadar deschid gura ca la… Auchan Vitan, insa ochii mei de acum plini de umori pofticioase se holbeaza frustrati la mainile asistentei care cu dexteritate umplu o cutiuta de plastic pentru un alt client.

Deziluzie la Auchan Vitan Bucuresti

Mai rau decat confuzie, ma trezesc intr-o deziluzie. Asta voi explica imediat, dand un exemplu concret de ne-bune practici, aplicate taman pe mine ieri dupa-amiaza, cum va spuneam.

M-am prezentat la standul cu pricina cu o tinta precisa. Voiam sa-mi iau “Tigaie picanta”, pana atunci felul meu preferat de mancare de la Auchan Vitan take away. M-am uitat in cazanul rotund in care e de obicei expus si nu era. Am facut greseala sa intreb daca intr-adevar nu aveau in ziua aceea “Tigaie picanta”. „Ba avem”, a venit raspunsul asistentei pe loc. Trebuia doar sa mai astept ca sa fie adusa acea mancare de la bucatarie. Am hotarat sa astept, daca nu dura mult.

Stiintifico-fantastic la Auchan Vitan

Desi nu am observat sosirea vreunui container aburind, mi s-a adus dupa putin timp la cunostinta ca evenimentul avusese deja loc. Informatorul/ informatoarea sau solul/nu cunosc femininul era o asistenta mai tanara, cu un aspect cam neglijent. Sa pic pe spate, nu alta. Mirosea deja a mister. Nu ma daduse pe spate—de rau, nu de bine—doar picarea asta ca din senin a unei binevoitoare cu aspect putin spus neprofesionist, ci mai ales defilarea nevazuta prin fata ochilor mei a ditamai cazanul. Ori macar, colo, a unei oale cu mancare. Fie, mi-am spus, cine stie, firma si-o fi schimbat intre timp politica de transport a mancarii de la bucatarie la stand. Stiinta e in toate, inclusiv in management.

Resturi picante” la Auchan Vitan Bucuresti

Cumparasem de multe ori pana atunci “Tigaie picanta” de la Auchan Vitan take away, asa ca eram pusa in tema cu aspectul, continutul si gustul. Vorbim aici de bucati generoase de piept de pui, adica si mari si multe, de mult ardei capia dulce si poate, colo, vreo doua-trei rondele de dovlecel. Mie-mi placeau toate si nu ma deranja daca oricare ingredient principal se nimerea in casoleta mea intr-o mai mare cantitate. Numai ca de data aceasta mi-a fost umpluta cu ceva total diferit. Pui nu era deloc, ardei, doar o fasie sfrijita, iar restul dovlecei feliati. Cand am remarcat continutul acela complet dezechilibrat, tanara sol a replicat ca reteta „tigaii” diferea de la bucatar la bucatar.

Grimase à la Auchan Vitan

Considerandu-ma norocoasa sa fi incercat mereu pana atunci doar retetele altor bucatari/ bucatarese, in cele din urma am acceptat sa o incerc si pe a astuia/ asteia. Numai ca, dupa atata fierbinteala, surpriza surprizelor: am dat de raceala mancarii cat si a personalului de deservire. Mancarea era inca la temperatura frigiderului, pesemne ca nu apucase sa urce macar la aceea a ambientului. Iar reprezentanta staff-ului a inceput sa se strambe la mine—auzi tu, in loc sa stramb eu din nas! Oricum, a mea strambare din nas era deja incorporata in grimasele ei. Acestea se puteau citi cam asa: dupa ce ca ti-am adus bunatatea dupa care tanjeai, acum strambi din nas!

A incalzi sau a raci, aceasta-i intrebarea

Personajul a rostit cu voce tare—mai ca-i venea si ei a crede: la acest raion NU SE SERVESC mancaruri calde. Acela a fost unul dintre punctele culminante ale episodului stiintifico-fantastic de… alaltaieri, pentru ca s-a facut deja 12 noaptea. Episodul a avut mai multe climax-uri, aproape ca nu se mai terminau.

Climax 2

O alta asistenta a intervenit in sustinerea neofitei. Mai inteleapta, se credea ea, si mai batrana in ale servitului—de gogosi reci, zic eu. „Cine vrea aici mancare calda trebuie sa ceara sa-i fie incalzita la microunde.” Ziceti si voi daca asta nu suna a climax.

Eu am ramas o clipa suspendata in punctul acela climactic. Apoi am refuzat politicos sa iau batjocura aia de mancare acasa. Intre calda si rece, aproape ca nu mai stiai cum ar fi trebuit sa fie. Stiintifico-fantastic, nu-i asa?

Climax 3

Pentru a induce—am inceput sa ma exprim in termeni stiintifico-calorici—parca si mai multa confuzie, managerul acelui departament m-a asigurat ca la raionul take away SE SERVESC mancaruri calde. „Fierbinti de pe foc”, a accentuat el. Era un el de data aceasta, care s-a prezentat ca fiind de fapt manager al departamentului de carne si peste. Insa acel departament avea de a face cu tot ceea ce insemna rece, congelare, refrigerare. Cum putea sa raspunda de mancarurile fierbinti, m-am mirat eu. A explicat ca toti managerii raioanelor de mancare proaspata, din cate am inteles, supervizau pe rand intregul departament, in functie de tura.

Climax 4

Am fost de acord sa inteleg si asta, OK, managementul lor. Lucrul cu care insa nu puteam fi de acord era incercarea personalului de la take away de a-mi vinde niste resturi refrigerate pe post de mancare calda. Aici vine noul climax: in mod ironic, fusesera refrigerate in buna practica a singurului raion de care acel manager ar fi fost stiintific indreptatit sa raspunda. Asta, dupa mintea mea. Am eu ce am cu bietul management stiintific, dar mereu dau peste cel stiintifico-fantastic.

Climax 5: Bucatarul de la Auchan Vitan

Pentru a rasturna topul tuturor climax-urilor de pana atunci, acest manager a chemat la apel persoana care, am banuit eu, se afla acolo pe post de bucatar—o femeie. Din misteriosul pantece al bucatariei si-a facut umila aparitie un personaj pe al carei halat alb se lafaiau obraznice pete de grasime, la concurenta cu mostre viu colorate din meniul zilei. Nu a spus aproape nimic—ce Doamne iarta-ma sa mai spuna, cand tocmai fusese prinsa asupra unui fapt murdar, in complicitate cu asistenta a mai tanara de la stand? Capul ei plecat cu ochii-n pamant a recunoscut atentatul.

Climax 6, jale mare: o interfata cu clientul

La iesirea din super-/ hyper-market, am observat un stativ cu niste foite pricajite care, mi-am dat cumva seama, invitau clientii sa-si exprime opinia. Am luat si eu una. Abia cand am ajuns acasa m-am uitat mai bine la ea. Era o copie alb-negru executata la un copiator, banuiai, la fel de pricajit, sleit saracu’ si de toner. Parti din text si casute pentru bife erau abia lizibile.

Ce usurare, mi-am spus atunci. La finalul acelei zile de calvar stiintifico-fantastic, nu mai era nevoie sa redactez vreun raport argumentat, vreo plangere, nimic consumator de timp si energie. Acea rusine de bucatica de hartie spunea totul. Era fix eticheta potrivita, pe care insisi cei de la Auchan Vitan si-o puneau. Nu aveam decat sa o strecor intr-un plic profesional si sa o expediez pe adresa biroului central Auchan Holding.

Chestiuni serioase: sesizare online

Am trimis totusi o sesizare online. Stiti cum e in ziua de azi, daca online nu e, nimic nu e. Am adresat oricui ar citi sesizarea rugamintea de a-mi clarifica cateva aspecte.

Cum ar fi:

  1. Departamentul de mancaruri calde de la Auchan Vitan Bucuresti serveste sau nu mancaruri calde? Sunt aceste preparate cumva refrigerate iar apoi servite reincalzite?
  2. Daca da, atunci de ce clientilor li se induce ideea falsa ca achizitioneaza mancare proaspat gatita? Personal, doream sa stiu exact ce anume mancasem de la acel departament pana atunci;
  3. Este personalul instruit la standarde corespunzatoare in toate tarile in care compania si-a extins afacerea (bucatari, servitori la tejghea, manageri etc.)?
  4. Care este politica Auchan Holding cu privire la toate aceste aspecte? Cu accent pe Auchan Vitan Bucuresti, bineinteles.

Din cate stiu, constanta calitatii produselor si serviciilor este factorul nr. 1 pentru o afacere de succes. De asemenea, calitatea interfetei cu clientul, pornind de la cea directa si urcand la toate nivelurile.

In incheierea sesizarii mi-am exprimat ferma convingere ca, daca politica firmei este cea corecta, atunci aceasta trebuie respectata ad litteram, indiferent de sucursala sau tara.

De la anti la pro

Experienta mea la Auchan Vitan Bucuresti a fost total anti in acea zi. Anti client, anti igiena, anti cald, anti sanatate, anti take away, anti stiinta — management stiintific. Cred ca staff-ul de aici ar trebui sa faca ceva in privinta acestei „anti” afaceri.

As numi-o o experienta mai degraba fantastica, tinand cont de toata confuzia si deziluzia. Ca sa nu mai spun de personajele interesante pe care le-am intalnit acolo si urzeala rauvoitoare pe care au ticluit-o. Fara sa vrea, mi-au oferit un fir narativ. Stiintifico-fantastic.

Desi au pierdut un client in acea zi—mare paguba pentru un market de asa hyper proportii—doresc sincer Auchan Vitan Bucuresti afaceri prospere inainte. Asadar pro management, pro profesionalism, pro consideratie pentru clienti.

About the author

Scriitoare Solara care umbla pe partea intunecata sa aduca secrete ale mintii in lumina, in romane cu tenta psihologica si elemente de romance. Next Woman blogger iti arata sa lucrezi cu puterea sinelui pentru a ramane tanar, in articole despre silueta, incredere si magnetism.