Fata in fata cu perfectiunea – Cum sa invingi

Fata in fata cu perfectiunea – Cum sa invingi

Sa gandesti ca perfectiunea este periculoasa e poate prea mult. Exista insa unele pericole ascunse. Totul depinde de cum te raportezi la aceasta.

Perfectiunea este un standard relativ

Parca ti se strange uneori inima cand vezi perfectiunea incarnata. Si stii de ce? Pentru ca noi oamenii avem o tendinta fireasca de a ne raporta la standarde. Ale cui standarde? Standardele sunt relative. In consecinta tot ceea ce apreciem in raport cu acestea este la fel de relativ.

2205be0a6920b067c21eb4e5d664e5ad

Perfectiunea absoluta este inaccesibila

Cu toate acestea, unele lucruri sunt considerate a fi absolute. Sa ne comparam oare cu ele? Nu. In primul rand, absolut inseamna non-relativ. Absolutul este apanajul divinitatii. Asadar nu pacatui comparandu-te cu ceea ce nu intelegi. Iti va aduce dezamagire, deziluzie si poate chiar depresie.

Tineretea eterna este absoluta

Tineretea eterna este un ideal, suntem toti de acord cu asta. Iar ceea ce este imuabil nu poate fi decat absolut. Cel putin la nivelul universului nostru. Deci cum sa aspiri la tinerete eterna, cand ar fi o nechibzuinta sa te raportezi la absolut?

beautiful-girl-beautiful-background-great-wallpaper

Perfectiunea tineretii tale este trecatoare

Tineretea in sine inseamna perfectiune. Este viata in stare perfecta, de care toti avem parte la un moment dat. Crezi insa ca ar trebui sa ne raportam permanent la ceea ce am fost candva? Nu uita ca standardele sunt relative. Pe masura ce evoluam, si standardele noastre ar trebui sa se schimbe. Sa vrem intotdeauna mai mult, la un nivel din ce in ce mai inalt.

dbradshaw11

Tineretea in sine inseamna actiune

Ca sa invingi in fata perfectiunii, iti sugerez sa-ti propui permanent si sa-ti proiectezi o noua varianta a ta si sa te straduiesti sa pui aceste proiecte mentale in fapt. Desi pastrarea aceleiasi imagini tinere a ta in toate proiectiile este cruciala, nu lua tineretea ca pe un standard absolut. In schimb, exploateaza cealalta fateta definitorie a tineretii, care este actiunea. Deci nu lua tineretea ca pe ceva static. Tineretea inseamna miscare si crestere. Este singura cale fezabila de a ramane tanar in plan real. Asadar ridica stacheta pe masura ce te dezvolti. A fi tanar inseamna mai degraba a te simti, a arata si a actiona cat poti tu de bine la fiecare nivel urmator al tau.

Next este varianta ta cea mai buna

Cred cu tarie ca exista o solutie pentru orice pe lume. In consecinta, trebuie sa existe o cale dincolo de perfectiune si idealuri, iar aceasta este sa fii mai bun pe fiecare noua treapta a dezvoltarii tale. De aceea iti sugerez aceasta conversiune: urmatoarea ta varianta in loc de varianta perfecta. Next in loc de perfect. Asadar nu tinti perfectiunea, ci incearca sa te simti, sa arati si sa actionezi intotdeauna mai bine. Vei invinge in fata perfectiunii.

O noua varianta a ta este necesar mai buna decat automultumirea. Secretul este sa pretuiesti totusi si sa nu pierzi niciodata nimic din ceea ce ai in fiecare etapa a evolutiei tale. Iar trucul magic este sa aduci constant acest capital de valori la un nou nivel de putere. Asadar nu te rezuma la a fi gardianul lui cel mai bun. Fii magicianul suprem care il pune mereu in miscare. Si nu este greu sa faci minuni atat timp cat operezi in aceeasi masura in ordinul mental si cel fizic. Asta fac marii magicieni. Numai asa le ies demonstratiile de putere.

Beautiful Woman with Black Lace mask over her Eyes. Red Sexy Lips and Nails closeup. Open Mouth. Manicure and Makeup. Make up concept. Passion

A visa versus a tipa

Stii, daca atat perfectiunea cat si magia uimesc, cea de-a doua este cea care aduce ideea de posibil mai aproape de noi. Iar asta, datorita miscarii. E opozitia dintre static si joc. Status quo versus status pro. A fi uimit si a visa versus a fi uimit si a tipa.

In fata perfectiunii strigatul tau de uimire este mai degraba tacut, in timp ce magia provoaca de regula exaltare zgomotoasa. De ce oare? Cred ca e vorba de sfiala fireasca de a arata ca aspiri la un standard absolut. Indrazneala de a te compara cu acel standard tinde sa ramana o chestiune personala. Oricat de incredibil ar parea, magia este un pic mai umana decat perfectiunea. Este arta de a aduce absolutul mai aproape de posibilitatile noastre fizice.

tumblr_njucws25tm1qbmecro1_1280

Urmatoarea varianta a ta invinge perfectiunea

Asadar renunta sa mai visezi la un absolut imposibil. In schimb, proiecteaza-ti o posibila varianta viitoare a ta. Si incepe sa lucrezi chiar acum la aceasta. Nu uita sa jonglezi cu tot ceea ce ai in prezent pentru a crea plus valoare si a atinge un nou nivel de putere.

Singurul tau ideal de perfectiune este urmatoarea varianta a ta, next, un standard variabil si uman realizabil. Astfel vei fi invingator in fata perfectiunii.

About the author

Scriitoare Solara care umbla pe partea intunecata sa aduca secrete ale mintii in lumina, in romane cu tenta psihologica si elemente de romance. Next Woman blogger iti arata sa lucrezi cu puterea sinelui pentru a ramane tanar, in articole despre silueta, incredere si magnetism.